Applen uudet tuotekategoriat

Apple Pay

Apple Pay on iPhone 6:n julkistuksen yhteydessä lanseerattu maksusovellus, johon voi liittää useita luottokortteja. Palvelu on aluksi saatavilla vain Yhdysvalloissa. Apple ottaa välittämistään maksuista 0,15 prosenttia. Applen kumppaneina ovat Yhdysvaltain 11 suurinta luottokorttien myöntäjää, joilla on hallussa yli 80 prosenttia luottokorttimarkkinasta. Pelkästään Yhdysvalloissa maksutapahtumia tehdään päivittäin 12 miljardin dollarin arvosta. Viiden prosentin markkinaosuus maksutapahtumista toisi Applelle uutta liikevaihtoa yli 300 miljoonaa dollaria vuodessa.

Lähde: Financial Times

Apple TV

Applen yhtenä tavoitteena voi olla se, että Apple TV olisi koko kodin elektroniikan hallintayksikkö. Tämän mahdollistaisi se, että Apple TV on aina kytkettynä verkkovirtaan ja siinä on sekä wlan että bluetooth -yhteydet. Omalla kännykällään voisi olla yhteydessä Apple TV:hen ja ohjata sen kautta esimerkiksi ilmastointia, lämpöpumppua tai hälytysjärjestelmää. Aiheesta on kirjoittanut esimerkiksi Forbes.

Apple Watch

Applen ensimmäinen älykello tulee markkinoille kuluvan vuoden aikana. Tuotteen on arvioitu tulevan myyntiin Yhdysvalloissa jo maaliskuussa ja muilla markkinoilla myöhemmin vuoden aikana. Tuotteen hinnat alkavat 350 dollarista. Myyntimääriä en osaa ennustaa, mutta tuote monipuolistaa yhtiön ekosysteemiä ja lisää kuluttajauskollisuutta, sillä Apple Watch vaatii toimiakseen iPhone 5:n tai 6:n. Applen kellosta voit lukea arvion esimerkiksi kelloblogi Hodinkeestä.

Ovatko uusien tuotekategorioiden odotukset jo osakekurssissa?

Mielestäni eivät. Yhtiön osake on nykyisellä 110 dollarin hinnalla edelleen kohtuullisen edullinen.

Aiempia kirjoituksiani Applesta, esimerkiksi yhtiön arvostustasoon liittyen, pääset lukemaan klikkaamalla artikkelin lopusta yhtiön kaupankäyntitunnusta (AAPL) tai suoraan tästä linkistä: http://rikastin.fi/tunnus/aapl/

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastimen analyysi- ja uutiskirje! Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti. Rikastin on pitkäjänteisen kansainvälisen osakesijoittamisen äänenkannattaja. Rikastu hitaasti™. — Rikastin ei anna sijoitussuosituksia tai -neuvontaa.