Blogin toimialakategoriat

Rikastin.fi-blogissa luokittelen yhtiöt sekä toimialoittain että yhtiön markkina-arvon mukaan. Toimialoittain luokittelu on seuraava:

Energia

Tämä kategoria sisältää öljy-yhtiöitä, energiateollisuuden teknologia- ja palveluyhtiöitä, voimalaitosyhtiöitä ja aurinkopaneelien valmistajia.

Perusteollisuus

Tämä kategoria sisältää kemian-, paperi-, metsä-, kaivos- ja metalliteollisuuden yhtiöitä.

Teollisuusyhtiöt

Tämä kategoria sisältää lentoyhtiöt, lentokoneiden valmistajat, rautatieyhtiöt, rakennuskoneiden valmistajat sekä monialaiset teollisuusyhtiöt.

Sykliset kulutushyödykeyhtiöt

Tämä kategoria sisältää kulutushyödykeyhtiöitä, joita ei osteta päivittäin ja jotka eivät ole välttämättömyyksiä. Kategoriaan kuuluu niin media-ala, vaatekaupat, muoti, matkailu, kodin sisustus, ravintolat, lelut kuin ajoneuvotkin.

Ei-sykliset kulutushyödykeyhtiöt

Tämän kategorian yhtiöitä kutsutaan usein defensiivisiksi yhtiöiksi, sillä tyypillisesti tämän kategorian yhtiöiden osakekurssi laskee vähemmän kuin muiden yhtiöiden kurssit sellaisina päivinä, kun osakekauppaa käydään alenevin hinnoin. Kategorian yhtiöiden tarjoamia tuotteita ostetaan toistuvasti, jopa päivittäin. Kategoriaan kuuluvat niin kosmetiikka, virvoitus- ja alkoholijuomat, tupakka, deodorantit, pyykinpesuaineet, ruokatarvikkeet, mausteet kuin makeisetkin.

Terveydenhuolto

Tämä kategoria sisältää sekä lääketeollisuuden yhtiöitä, terveydenhuollon teknologiaa valmistavia yrityksiä että sairaaloita operoivia yhtiöitä.

Tietoliikennepalvelut

Tämä kategoria sisältää teleoperaattoreita.

Julkiset palvelut

Tämä kategoria sisältää sähköverkkoja, öljy- ja kaasuputkia sekä vesilaitoksia operoivia yhtiöitä.

Rahoitus

Tämä kategoria sisältää suurpankkeja, luottokorttiyhtiöitä, erityisluottoyhtiöitä, vakuutusyhtiöitä ja kiinteistökehitysyhtiöitä.

Informaatioteknologia

Tämä kategoria sisältää ohjelmistoyhtiöitä, IT-laitevalmistajia sekä myös teknologiaan perustuvia kuluttajapalveluita.

 

Yhtiön markkina-arvon mukaan luokittelen yhtiöt seuraavasti:

Pienet yhtiöt: markkina-arvo alle 2 miljardia dollaria

Keskisuuret yhtiöt: markkina-arvo 2-10 miljardia dollaria

Suuret yhtiöt: markkina-arvo 10-200 miljardia dollaria

Megasuuret yhtiöt: markkina arvo yli 200 miljardia dollaria

 

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastimen analyysi- ja uutiskirje! Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti. Rikastin on pitkäjänteisen kansainvälisen osakesijoittamisen äänenkannattaja. Rikastu hitaasti™. — Rikastin ei anna sijoitussuosituksia tai -neuvontaa.