AT&T:n ostama DirecTV sijoituskohteena

Kirjoitin satelliitti-tv-palvelu DirecTV:stä Rikastimeen toukokuussa 2013. Toukokuussa 2014 AT&T tarjoutui ostamaan DirecTV:n ja yhtiön osakkeenomistajat hyväksyivät ostotarjouksen 25.9.2014. Toukokuusta 2013 yhtiön osakekurssi on noussut yli 30 prosenttia ja yhtiöstä on tehty osakkeenomistajien hyväksymä ostotarjous. Tässä kirjoituksessa tarkastelen sitä, minkälainen sijoituskohde DirecTV on tällä hetkellä.

DirecTV:n omistajat saavat yrityskaupassa yhtä osaketta kohden 28,50 dollaria käteistä sekä AT&T:n osakkeita, joiden määrä riippuu AT&T:n osakekurssista 30 kaupankäyntipäivää ennen fuusion toteutumista.

Jos AT&T:n osakkeen hinta on yli 38,577 dollaria, DTV:n omistajat saavat 1,724 AT&T:n osaketta.
Jos AT&T:n osakkeen hinta on alle 34,903 dollaria, DTV:n omistajat saavat 1,905 AT&T:n osaketta.
Jos AT&T:n osakkeen hinta asettuu edellä mainittujen rajojen välille, vaihtosuhde skaalautuu välillä 1,724 – 1,905.

AT&T:n osakkeen päätöskurssi eilen (16.12.2014) oli 32,14 dollaria, joten vaihtosuhde olisi nykykurssilla 1,905. DirecTV:n omistajat saisivat siis 28,50 dollaria käteistä sekä 1,905 AT&T:n osaketta, yhteisarvoltaan 89,73 dollaria.

DirecTV:n päätöskurssi eilen oli 82,56 dollaria, joten mikäli AT&T:n osakekurssi ei muuttuisi nykyisestä, nousisi DirecTV:n osakekurssi 8,7 prosenttia kaupan toteutumiseen mennessä.

Jos AT&T:n osakekurssi nousee kaupan toteutumiseen mennessä 34,9 dollariin, nousisi DirecTV:n osakkeen arvo kaupan toteutumiseen mennessä 12 prosenttia.

AT&T:n osakekurssi on ollut koko syksyn aina marraskuun loppuun asti pääosin yli 34 dollaria. AT&T vaikuttaa toimialalleen tyypilliseltä yhtiöltä: osakkeen arvostustaso on maltillinen (P/E on alle kymmenen ja osinkotuotto yli viisi prosenttia), yhtiö on melko velkainen ja kasvaa hitaasti. Yhtiön kännykkäliittymien markkinaosuus Yhdysvalloissa on noin kolmannes ja laajakaistaliittymissä noin viidennes.

Riskit yrityskauppatilanteessa

Merkittävin riski sijoittajan kannalta on fuusion viivästyminen, sillä DirecTV:n osakkaiden osakkeistaan saama hinta ei riipu fuusion toteutumisen ajankohdasta vaan ainoastaan AT&T:n pörssikurssista. DirecTV:n pääjohtaja arvioi, että Yhdysvaltain oikeusministeriö ja viestintävirasto hyväksyisivät fuusion vuoden 2015 toisella vuosineljänneksellä, joten on hyvinkin mahdollista, että fuusio toteutuu seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Toinen riski on AT&T:n osakkeen hinnan lasku, mutta yhtiön kohtuullinen arvostustaso ja iso osinko pienentävät kurssipudotuksen todennäköisyyttä.

Kolmas riski on fuusion peruuntuminen viranomaisten vaatimusten johdosta, mutta tämän riskin vaikutus olisi pieni, sillä DirecTV:n arvostustaso on maltillinen ja yhtiö pärjäisi hyvin itsenäisenäkin. DirecTV:n kuluvan vuoden tuloksen voi odottaa olevan noin 5,7 dollaria, jolloin yhtiön arvostustaso P/E-luvulla mitattuna olisi 14,5.

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastimen analyysi- ja uutiskirje! Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti. Rikastin on pitkäjänteisen kansainvälisen osakesijoittamisen äänenkannattaja. Rikastu hitaasti™.