Telejätti AT&T ostaa DirecTV:n

Yhdysvaltain suurin teleoperaattori AT&T ostaa satelliitti-tv-yhtiö DirecTV:n. Kauppahinta on 95 dollaria osakkeelta, josta 30 prosenttia maksetaan käteisellä ja loput AT&T:n osakkeina. Kaupan odotetaan toteutuvan noin vuoden kuluessa, mistä johtuen DirecTV:n osakekurssi on ollut kaupan julkistamisen jälkeen noin 85 dollarin tasolla. DirecTV:n tilikauden 2013 osakekohtaiseen tulokseen nähden kauppa tehdään arvostustasolla, joka P/E-luvulla mitattuna on noin 18. Ostosta voi siten pitää AT&T:lle kohtuuhintaisena, sillä DirecTV tuottaa huomattavan hyvää kassavirtaa ja lisäksi sen toiminta Latinalaisessa Amerikassa laajentaa AT&T:n liiketoimintaa Yhdysvaltain ulkopuolella merkittävästi.

Mainitsin viime vuoden huhtikuussa kirjoittamassani blogikirjoituksessa DirecTV:n ostavan runsaasti omia osakkeitaan takaisin. Rikastimen toukokuun 2013 numeroon kirjoitin yhtiön esittelyn yhteenvetoon: ”Laaja asiakaskunta on yhtiön merkittävä kilpailuetu kustannusrakenteen ja ohjelmasisältöjen ostamisen kannalta. Yhtiön asema Latinalaisen Amerikan kasvavilla markkinoilla on vahva. Yhtiö käyttää pääomia järkevästi ja on ostanut runsaasti omia osakkeitaan takaisin.”

Uskon, että DirecTV olisi menestynyt mainiosti itsenäisenäkin yhtiönä, joten yhtiön poistuminen pörssistä on pitkäaikaisen sijoittajan näkökulmasta harmillinen juttu. Pientä lohtua tuo se, että kauppahinta on yli 50 prosenttia enemmän, kuin kirjoittaessani vuosi sitten yhtiöstä esittelyn Rikastimeen (4/2013).

Lähde: DirecTV:n sijoittajasivut

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, jonka tyypillisessä numerossa esitellään kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.