Fossilin kurssi romahti jälleen

Fossil julkaisi vuoden 2014 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa 13.5.2014.

Yhtiön myynti kasvoi 14 prosenttia, mutta myös kulut kasvoivat yhtiön avattua 65 uutta myymälää edellisen 12 kk aikana. Yhtiöllä on nyt 542 myymälää, joista puolet ovat Yhdysvalloissa. Tätä kulujen kasvua ei voi pitää huonona asiana, sillä suurempi myymälöiden määrä tuo Fossilin brändejä yhä useamman kuluttajan tietoisuuteen. Kasvaneiden kulujen johdosta sekä vertailuajankohdan kertaluontoisesta tulosta johtuen osakekohtainen tulos kasvoi vain hieman.

Yhtiön pitkäaikainen velka on yli kolminkertaistunut viimeisen vuoden kuluessa 530 miljoonaan dollariin, mutta on edelleen hyvin maltillisella tasolla. Yhtiön omien osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta on vielä käyttämättä 376 miljoonaa, jolla nykyisellä osakekurssilla (100,00 USD) voisi ostaa lähes 7 prosenttia yhtiön osakekannasta.

Yhtiö vahvisti arvionsa koko tilikauden 2014 tuloksensa, jonka se ennakoi olevan välillä 6,9 – 7,3 dollaria. Yhtiön arvio kuluvan tilikauden tuloksesta ei muuttunut ja yhtiön ensimmäisen neljänneksen tulos oli hieman parempi, kuin mitä yhtiö oli ennakoinut edellisessä osavuosituloksessaan. Analyytikot odottivat ilmeisesti enemmän ja jotkut olivat valmiit myymään osaketta aiempaa halvemmalla, mikä sai osakekurssin putoamaan 10 prosenttia. Yhtiön osakken kurssi on heilunut aiemminkin voimakkaasti, mutta pitkäaikaisen osakesijoittajan kannattaa keskittyä yhtiön liiketoiminnan sekä arvostustason arviointiin, eikä välittää lyhytaikaisista kurssiheilahteluista.

Tilaajat voivat lukea Rikastimen kesäkuun 2013 numerosta analyysin Fossilin liiketoiminnasta ja  tulevaan (6/2014) numeroon kirjoitan lyhyen analyysin yhtiön nykyisestä arvostustasosta.

Lähde: Fossilin ensimmäisen vuosineljänneksen tulosjulkaisu

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, jonka tyypillisessä numerossa esitellään kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.