Fossil romahti

Fossilin kurssi romahti ja nousi

Maanantaina 5.8. kelloja valmistavan Fossilin osakekurssi romahti kun brittiläisen Barclays-pankin analyytikko teki arvauksia siitä, että Fossilin kellomyynti ei olisi sujunut kovin hyvin. Perusteluina arviolleen myynnin heikosta sujumisesta kyseinen analyytikko käytti edullisten sveitsiläisten kellojen myyntiä, Google-hakujen määrää ja Fossilin nettisivujen kävijämääriä, jotka kaikki olivat pienentyneet. Yhtiön osakekurssi putosi 6 % kyseisen pörssipäivän aikana noni 108 dollariin.

Entäs sitten? Mielestäni tällaisesta äkillisestä kurssipudotuksesta ei kannata huolestua, sillä ei ole tiedossa, että yhtiön liiketoiminnassa olisi tapahtunut mitään mullistavaa. Kurssilasku tarjosi mahdollisuuden ostaa osakkeita edellispäivää edullisemmin.

Tiistaina 6.8. Fossil julkaisi toisen vuosineljänneksen osavuosituloksensa. Myynti nousi 11 % ja osakekohtainen tulos 25 %. Yhtiö nosti arviotaan koko vuoden tuloksestaan. Tulosjulkistuksen myötä osakekurssi nousi melkein 18 % noin 127 dollariin.

Entäs sitten? Mielestäni tällaisesta äkillisestä kurssinoususta ei kannata innostua liikaa, sillä ei ole tiedossa, että yhtiön liiketoiminnassa olisi tapahtunut mitään mullistavaa. Kurssinousu pienentää sijoittajien tulevia tuottoja, sillä yhtiö ostaa omia osakkeitaan takaisin, joita se saa ostetuksi nyt vähemmän.

Keskiviikkona 7.8. kurssi laski 4,3 % noin 121 dollariin.

Rikastin on pitkäaikaisen osakesijoittamisen äänenkannattaja, joten osakkeen hinnan voimakkaista päivävaihteluista ei kannata huolestua tai innostua, mikäli yhtiön liiketoiminnasta ei paljastu jotain merkittävää.

Lähteet:

http://blogs.marketwatch.com/behindthestorefront/2013/08/05/fossil-cut-to-underweight-by-barclays-as-watch-demand-slows/
http://www.fossilgroup.com/documents/2013/08/fossil-group-inc-announces-second-quarter-2013-results.pdf

Ps. Rikastimen tilaajat ovat voineet lukea kesäkuun numerosta analyysin Fossilista.

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, joka esittelee jokaisessa numerossaan kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.