Boston Beer ja hiipuva hard seltzer -huuma

Peruslähtökohdiltaan laadukkaan yhtiön kurssialamäki herättää kiinnostuksen tarkkailla yhtiötä hieman tarkemmin. Pelkkä osakekurssin notkahdus ei sinänsä kerro vielä mitään. On tärkeää esittää oikeita kysymyksiä. Ovatko liiketoiminnan ongelmat väliaikaisia? Miten laajoja vaikutuksia ongelmilla on? Minkälaiseksi yhtiön tuloskunto on asettumassa ja miltä arvostustaso silloin näyttäisi?

Boston Beer (NYSE: SAM) on yhdysvaltalainen 1,9 miljardin dollarin liikevaihtoa tekevä ”pienpanimo”. Yhtiön lippulaivatuotteita ovat Samuel Adams -oluet, Angry Orchad -siiderit sekä Truly-merkillä myytävät hard seltzer -juomat. Hard seltzerit ovat vähäkalorisia limuviinoja, joiden myynti on kasvanut Yhdysvalloissa viime vuosina hurjaa vauhtia. Myös Boston Beerin liikevaihto kasvoi tämän buumin mukana ja etenkin kasvoivat sijoittajien odotukset yhtiön tulevaisuudesta.

Osakekurssi nousi Hard Seltzer -huuman myötä huhtikuussa 2021 yli 1 300 dollariin, mutta on kasvunäkymien hiivuttua lähtenyt jyrkkään laskuun. Boston Beerin osakekurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 511 dollaria. Analyytikoiden konsensusennuste ensi vuoden osakekohtaisesta tuloksesta on noin 22 dollaria, millä laskettuna yhtiön P/E-luku olisi 23,2.

Loppukesästä alkaneen vauhdikkaan kurssipudotuksen myötä osakekurssi on palautunut aiempaa melekkäämmälle tasolle. Boston Beerin olutbisnes on ollut vakaata ja kannattavaa. Uudet tuotekategoriat tarjoavat kasvumahdollisuuksia, mutta näiden kategorioiden juomatrendit voivat muuttua nopeasti, kuten nyt hard seltzer -juomien osalta on nähty.

Boston Beer on yhtiö, jonka osaketta aion pitää silmällä. Kurssipudotuksen mahdollisesti jatkuessa arvostustaso muuttuisi yhä houkuttelevammaksi.

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastimen analyysi- ja uutiskirje! Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin sekä pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä. Rikastin on pitkäjänteisen kansainvälisen osakesijoittamisen äänenkannattaja. Rikastu hitaasti™. — Rikastin ei anna sijoitussuosituksia tai -neuvontaa.