Applen osavuositulos Q1/2017

Apple julkaisee tilikauden toisen vuosineljänneksen tuloksensa reilun kahden viikon kuluttua 2.5.2017.

Alla on lyhyt katsaus aiempaan osavuositulokseen ja osakkeen arvostustasoon.

Applen liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 78,4 miljardiin dollariin. Nettotulos pienentyi kolme prosenttia, mutta omien osakkeiden ostojen ansiosta osakekohtainen tulos parani kaksi prosenttia.

Applella on käteistä 246 miljardia dollaria. Pitkäaikaista velkaa sillä on 74 miljardia dollaria ja lyhytaikaista lainaa 10 miljardia dollaria. Käteisestä merkittävä osa on Yhdysvaltojen ulkopuolella matalan yritysveroasteen maissa, kuten Irlannissa. Siirtäessään käteisen Yhdysvaltoihin osingonmaksua, yritysostoja tai omien osakkeiden ostamista varten, joutuisi yhtiö maksamaan lisää veroja. Yhdysvaltoihin siirrettynä nettokäteismäärä on noin 25 dollaria osaketta kohden.

Yhtiön osakekurssi on 141 dollaria. Liiketoiminnan markkina-arvoksi jää siten 116 dollaria/osake. Applen on edellisellä neljällä vuosineljänneksellä tehnyt osakekohtaista tulosta 8,36 dollaria. Yhtiön liiketoiminnan arvostustaso P/E-luvulla on siten 13,9. Arvostustasoa ei vieläkään voi pitää kalliina.

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastimen analyysi- ja uutiskirje! Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti. Rikastin on pitkäjänteisen kansainvälisen osakesijoittamisen äänenkannattaja. Rikastu hitaasti™. — Rikastin ei anna sijoitussuosituksia tai -neuvontaa.