Applen osavuositulos Q4/2015

Tämä voi tuntua vähän toisinnolta Applen Q3/2015 tuloksen analyysistäni, mutta mukavia tulosuutisia toistaa mielellään: Applen tulos oli hyvin sujuneen iPhone-myynnin myötä jälleen erinomainen.

Tulosta 51,5 miljardin liikevaihdosta kertyi 11,1 miljardia dollaria, mikä oli 1,96 dollaria osaketta kohden. Tulos kasvoi 31 prosenttia ja osakekohtainen tulos kasvoi omien osakkeiden takaisinostojen myötä 38 prosenttia.

Myynti Kiinassa tuplaantui vuodentakaisesta. IPhone-liikevaihto kasvoi 36 prosenttia vuodentakaisesta. IPad-myynti puolestaan laski melkein 20 prosenttia. Koko tilikaudella 2015 Applen liikevaihto kasvoi 28 prosenttia yli 230 miljardiin dollariin.

Applen osakekurssi on nyt noin 120 dollaria, joten 0,52 dollarin neljännesvuosikohtainen osinko antaa osinkotuotoksi noin 1,7 prosenttia. Yhdysvaltoihin siirrettynä Applen nettokassa on noin 20 dollaria per osake, joten liiketoiminnan markkinahinta on tällä hetkellä noin 100 dollaria osaketta kohden. Yhtiö teki päättyneellä tilikaudella osakekohtaista tulosta 9,22 dollaria. Nettokassan vaikutus huomioiden liiketoiminnan P/E-luku on siten 10,8. Osaketta voikin pitää 120 dollarin tasolla edelleen kohtuuhintaisena.