Netflixin tilikauden 2014 tulos

Netflix julkaisi tuloksensa eilen. Nettotulos tilikaudelta 2014 oli 267 miljoonaa dollaria. Osakekohtainen tulos oli 4,32 dollaria. Raportoitu tulos ei kerro yhtiön kannattavuudesta, sillä yhtiö käyttää Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoilta kertyvät voitot kokonaisuudessaan kansainvälistymiseen. Kirjoitin aiemmin arvion yhtiön tulevasta kannattavuudesta.

Itse tulos ei ollut erityisen yllättävä, mutta yhtiön suunnitelmat ovat mielenkiintoisia.

Netflixin maksavien tilaajien määrä kasvoi Yhdysvalloissa vuoden aikana 18,9 prosenttia 37,7 miljoonaan asiakkaaseen ja Yhdysvaltain ulkopuolisilla markkinoilla 94,3 prosenttia 16,8 miljoonaan asiakkaaseen. Yhtiön netti-tv-palvelun asiakasmäärä globaalisti kasvoi 31 prosenttia ja on nyt 54,5 miljoonaa asiakasta. Nämä ovat erinomaisia kasvulukuja. Asiakasmäärän kasvu kiihtyi aiemmasta, joten aiempi arvioni siitä, että yhtiöllä olisi sata miljoonaa asiakasta vuonna 2020 vaikuttaa entistä todennäköisemmältä.

Netflixin dvd-vuokrauspalvelun asiakasmäärä jatkoi laskusuunnassa. Asiakasmäärä pienentyi 16 prosentilla 5,7 miljoonaan.

Kansainvälistyminen jatkuu

Netflix aikoo laajentua Australian ja Uuden-Seelannin markkinoille tilikauden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä. Myöhemmin kuluvan vuoden aikana yhtiö aikoo laajentua myös muille uusille markkinoille.

Netflix totesi sijoittajakirjeessään, että yhtiön kansainvälistyminen on sujunut niin hyvin, että yhtiö uskoo kansainvälistymisen olevan valmis kahden vuoden kuluessa. Yhtiö toimii nyt jo noin 50 maassa. Netflix uskoo tekevänsä voittoa Yhdysvaltain ulkopuolisilla markkinoilla vuodesta 2017 lähtien.

Oma sisällöntuotanto laajenee yhä

Netflixin oman tuotannon sarjat, kuten House of Cards ja Orange is the New Black, ovat olleet yhtiön kustannustehokkaimpien sisältöjen joukossa (kustannus suhteessa katselumäärään). Tämä vahvistaa sen, että yhtiön on järkevää sijoittaa omaan sisällöntuotantoon jatkossakin. Oma sisältö myös parantaa yhtiön kilpailuetua. Lisätäkseen omaa tuotantoa ja rahoittaakseen kansainvälistymistä, Netflix aikookin ottaa ainakin miljardi dollaria lisää velkaa vuonna 2015.

Lähteet: Netflixin kirje osakkeenomistajille (PDF), Netflixin johdon haastattelu Q4 2014 tuloksesta (YouTubessa)

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastimen analyysi- ja uutiskirje! Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti. Rikastin on pitkäjänteisen kansainvälisen osakesijoittamisen äänenkannattaja. Rikastu hitaasti™. — Rikastin ei anna sijoitussuosituksia tai -neuvontaa.