National-Oilwell Varcon osavuositulos Q1/2014

Öljyalan teknologia- ja palveluyhtiö National-Oilwell Varco julkaisi maanantaina 28.4. kuluvan tilikauden ensimmäisen neljänneksen tuloksensa.

Uusien tilausten määrä oli 23 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten, mikä sai osakkeen tippumaan pörssissä yli 7 prosenttia.

Pitkäaikaisen sijoittajan ei kannata huolestua. Yhtiön tilauskanta on ennätyksellisellä tasolla yli 16 miljardissa dollarissa ja yhtiön suurimman toimialan, porauslauttojen teknologian, myynti kasvoi 14 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Myös muiden toimintojen liikevaihto kasvoi.

Yhtiö on irrottamassa jakeluliiketoimintansa omaksi yhtiökseen ja tämän pitäisi tapahtua toisen vuosineljänneksen aikana eli ennen kesäkuun loppua.

Voit lukea lisää yhtiön liiketoiminnasta sekä arvostustasosta Rikastimen tilattavasta julkaisusta.

Lähde: National-Oilwell Varcon tulostiedote

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, jonka tyypillisessä numerossa esitellään kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.