Pienosakkaat hylkäsivät ostotarjouksen kiinalaisesta kasviravinnefirmasta

Kirjoitin aiemmin Kiinassa toimivasta kasviravinneyhtiö Yongye Internationalista ja siitä tehdystä ostotarjouksesta. Kirjoitin, että ”vastaavissa yksityistämisissä kaupat on usein tehty 12kk kuluessa tarjouksen jättämisestä.” Nyt kaupanteon prosessi kesti yli 16 kuukautta. Arvostustasosta kirjoitin, että ”tarjottu 6,6 dollarin hinta on naurettavan alhainen yhtiön tuloskuntoon, toteutuneeseen kasvuun ja tulevaisuudennäkymiin nähden.” Kirjoitin korotetusta ostotarjouksesta, joka sekin oli hyvin alhainen, joten olen tyytyväinen, että pienosakkaat pystyivät äänestämällä estämään tehdyn ostotarjouksen.

Niin sanotut arbitrage-treidaajat ostavat sellaisten yhtiöiden osakkeita, joiden uskovat nousevan suhteellisen nopeasti jollekin tietylle tasolle. Yritysoston kariuduttua nämä tahot myivät osakkeitaan, joten yhtiön kurssi painui 5.3.2014 kaupankäynnin päättyessä 5,85 dollariin.

Mikäli yhtiön hallintotapa kehittyy paremmaksi ja Kiinan sääntely-ympäristö vakaammaksi, tämä yhtiö on houkutteleva sijoituskohde. Sijoittajien täydellinen epäusko pienten kiinalaisten yhtiöiden hallintoon on painanut arvostustason sellaiselle tasolle, jota muilta markkinoilta on vaikea löytää. Pelko huonosta hallintotavasta ei ole syntynyt tyhjästä, tämän yhtiön osakkeen kaupankäynti oli keskeytettynä Yhdysvaltain arvopaperimarkkinaviranomaisten vaatiessa tarkempia selvityksiä jostakin asiasta, todennäköisesti tehdystä ostotarjouksesta ja yhtiön tulosraportoinnin käytännöistä.

Lähde: PR Newswire

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, jonka tyypillisessä numerossa esitellään kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.