Kasviravinnefirmasta korotettu ostotarjous

Kirjoitin aiemmin kiinalaisesta kasviravinneyhtiö Yongye Internationalista.

Yhtiön osakekurssi on pysynyt jatkuvasti alle aiemmin tehdyn 6,60 dollarin ostotarjouksen. Yhtiöstä ”riippumaton” komitea on neuvotellut ostotarjoukselle uuden hinnan 6,69 dollaria per osake, jonka kyseinen komitea on hyväksynyt. Vähemmistöosakkailla on mahdollisuus äänestää hyväksytäänkö vai hylätäänkö tehty ostotarjous. Yhtiöllä on runsaasti käteistä ja myyntisaamisia ja lisäksi liikevaihto on kasvanut reippaasti viime vuosina. Tästä huolimatta yhtiö ollaan ostamassa ulos pörssistä erittäin alhaisella arvostustasolla.

Suurin riski osakesijoittamisessa on sijoitetun pääoman menettäminen. Toinen riski on tilanne, jossa ei saa riittävän suurta tuottoa sijoitukselleen. Jos Yongyen ostaminen ulos pörssistä hyväksytään, osakkeen lunastushinta on tiedossa, mutta lunastusajankohtaa voi joutua odottamaan, mikä heikentää sijoituksen tuottoa. Kirjoitin yhtiöstä huhtikuussa 2013. Jos kauppa toteutuu huhtikuuhun 2014 mennessä, voi 22 % tuottoa vuodessa pitää kohtuullisena tuottona. Mikäli kauppa hyväksytään, yhtiötä voi pitää myös hyvänä oppituntina siitä, että kaikilla osakemarkkinoilla sijoitukselleen ei saa käypää hintaa edes yritysostotilanteessa. Toimivilla markkinoilla yhtiön arvostustaso olisi merkittävästi korkeampi.

Lähde: http://finance.yahoo.com/news/yongye-agrees-taken-private-339-135628862.html

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, joka esittelee jokaisessa numerossaan kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.