Miksi myin Nokiat

Rikastimen tilaajat ovat voineet lukea analyysin Nokiasta kuluvan vuoden helmikuun numerosta, joka oli julkaisun ensimmäinen. Kirjoitin maaliskuussa yhtiöstä myös tällä nettisivustolla. Noin 11 miljardin euron markkina-arvo ei mielestäni sisältänyt mitään arvoa matkapuhelin- tai verkkoliiketoiminnoille. Tämän jälkeen Nokia on ostanut Siemensin osuuden verkkoliiketoiminnasta. Tänään uutisoitiin Nokian myyvän matkapuhelinliiketoimintansa Microsoftille, joten nyt matkapuhelinliiketoiminnalle määräytyi arvo: vähän yli neljä miljardia euroa. Tämän verran yhtiön markkina-arvo nousi uutisen jälkeen. Jos sijoittaisin nyt Nokiaan, minun pitäisi osata analysoida Nokian verkkoliiketoiminnan tulevaisuutta. En osaa tehdä sitä. Yhtiön arvo voi nousta jatkossakin, mutta se edellyttää NSN:n tuloksen positiivista kehitystä.

Myin osakkeeni tänään, sillä en tiedä ovatko ne enää aliarvostettuja.

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä osakesijoittamisesta? Tilaa Rikastin, joka esittelee jokaisessa numerossaan kaksi mielenkiintoista yhtiötä pitkäaikaisen osakesijoittajan näkökulmasta. Rikastimen lukijana tutustut mielenkiintoisiin yhtiöihin, pääset lukemaan laadukkaita ja helposti ymmärrettäviä analyysejä ja opit sijoittamaan tuottavasti.